Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

"ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ BCG ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ BILL GATES ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ...
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑ ... 

Γιαμαρέλλος στο Εθνος: «Αποκρυπτογραφήσαμε πώς ο ιός καταστρέφει το ανοσοποιητικό»

Το ενημερωτικό σημείωμα του κ. Γιαμαρέλλου:

«Πολλές πληροφορίες υπάρχουν ότι χώρες στις οποίες γίνεται τακτικός εμβολιασμός με το εμβόλιο της φυματίωσης (γνωστό και ως BCG) είχαν λιγότερη προσβολή από τον κορωνοϊό. Σε τρεις χώρες (Αυστραλία, Γερμανία και Ολλανδία) έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της φυματίωσης.

Η απόδειξη ότι ο εμβολιασμός αυτός είναι αποτελεσματικός προέρχεται από μελέτη που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020 στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο υπό το συντονισμό του Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελου Γιαμαρέλλου.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αξιολογήθηκαν από ομάδα ειδικών επιστημόνων από το εξωτερικό και κατατέθηκαν πριν λίγες ημέρες στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτά, όσοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της φυματίωσης είχαν ως και 80% μικρότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν την ελπίδα ότι ο εμβολιασμός για τη φυματίωση μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» προστασίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου κατά του κορωνοϊού.

Η Ιταλία, η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, δεν έχει ποτέ εφαρμόσει καθολικό εμβολιασμό κατά της φυματίωσης. Το ίδιο και οι ΗΠΑ, η Βρετανία.

Η Ιαπωνία, η οποία έχει αναφέρει μόνο 63 θανάτους από κορωνοϊό και έχει λάβει λιγότερο αυστηρά μέτρα περιορισμού, είχε  υιοθετήσει πολιτική εμβολιασμού κατά της φυματίωσης.

Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης το Ιράν με την Ιαπωνία, δύο χώρες που έχουν εφαρμόσει τον εμβολιασμό, αλλά σε διαφορετικούς χρόνους.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε την πολιτική εμβολιασμού το 1947, ενώ η ιρανική πολιτική τέθηκε σε εφαρμογή το 1984. Η Ιαπωνία έχει περίπου 100 λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους από το Ιράν.

«Επίσης, διαπιστώσαμε ότι ο εμβολιασμός BCG μείωσε τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε μια χώρα», προσθέτει η έρευνα.

Η διαφορά μεταξύ του αντίκτυπου του κορωνοϊού στη δυτική και την ανατολική Ευρώπη, «φωνάζει» ότι οι γενικές πολιτικές εμβολιασμού κατά της φυματίωσης επί κομμουνισμού, έσωσε τους ανατολικούς πληθυσμούς.

Ακόμα και τα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, τα οποία ανήκαν τότε στην πρώην Ανατολική Γερμανία μέχρι την επανένωση του 1990, με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ έχουν χαμηλότερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

Η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, η Βοσνία, η Λεττονία, η Λιθουανία, η Εσθονία κλπ. διασώθηκαν με χαμηλές απώλειες στον πληθυσμό, λόγω εμβολίου, όταν οι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Βρετανίας κλπ. πλήρωναν σημαντικό ανθρώπινο τίμημα στην πανδημία.

Οπου υπήρχε πολύ κρύο ή ελάχιστη υγρασία ο κορωνοϊός, είχε έναν ακόμα λόγο να μην επιβιώνει.


Στην Ισπανία, τη δεύτερη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον φονικό ιό στον κόσμο, μόνο μία περιοχή, η Χώρα των Βάσκων, περιλαμβάνει το εμβόλιο BCG στην επίσημη πολιτική εμβολιασμού της, σύμφωνα με τα ισπανικά ιατρικά αρχεία.

ΠΗΓΗ
https://www.pronews.gr

+++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.