Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

"Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ - ΝΕΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ"

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΠΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ... Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ: "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"  https://anargyros1602.blogspot.com/2020/04/blog-post_ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ...  



ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟ 2018 https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10056517

Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη «θα αναγκάσει τη Ρωσία να στοχοποιήσει τις χώρες που τους φιλοξενούν», προειδοποίησε χτες βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες μέρες αφότου ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία INF (πυρηνικά όπλα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς) που είχε υπογραφεί το 1987 μεταξύ ΗΠΑ και τότε ΕΣΣΔ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο Πούτιν είπε πως προτίθεται να συζητήσει το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του το Νοέμβρη στο Παρίσι. Ωστόσο, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις, τονίζοντας: «Εάν (σ.σ. οι πύραυλοι των ΗΠΑ) αναπτυχθούν στην Ευρώπη, φυσικά θα απαντήσουμε με κάποιο τρόπο. Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμφωνούν με αυτό θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εκτίθενται σε απειλή πιθανού ανταποδοτικού χτυπήματος. Είναι προφανές. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να θέσουμε την Ευρώπη σε τόσο σοβαρό κίνδυνο!».

Προχτές, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ο Πούτιν προτίμησε να αναφερθεί στην αύξηση των διμερών εμπορικών σχέσεων παρά τις αμερικανικές κυρώσεις. Ομως, κάποια στιγμή αξιοποίησε το θυρεό (σύμβολο) του αμερικανικού στρατού, λέγοντας στον Μπόλτον, αστειευόμενος, πως «ο αετός σας δείχνει να έχει φάει όλες τις ελιές και να έχει αφήσει μόνο τα βέλη»...

Επίσης ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, από τη Λευκορωσία δήλωσε πως οι αυξημένες ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δραστηριότητες κοντά στα ρωσικά σύνορα έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Παρατήρησε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε στρατιωτικά γυμνάσια με επιχειρησιακά σενάρια που συνιστούν προσομοίωση στρατιωτικής επίθεσης. Πρόσθεσε πως τα σχέδια της Πολωνίας να φτιάξει μόνιμη αμερικανική στρατιωτική βάση στο έδαφός της «θα επηρεάσουν την περιφερειακή σταθερότητα και θα πυροδοτήσουν ρωσική απάντηση».

Στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ κάλυψε τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «συμμορφώνονται πλήρως» με τη συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων της δεκαετίας του '80, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν η Ρωσία συνεχίσει να την παραβιάζει. Πρόσθεσε πως οι εταίροι του ΝΑΤΟ δεν αναμένεται να αναπτύξουν περισσότερα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη και στη συνέχεια ανακοίνωσε την έναρξη των μεγαλύτερων ΝΑΤΟικών στρατιωτικών ασκήσεων από το 1991 στη Νορβηγία, με τη συμμετοχή 50.000 στρατιωτικών, 65 πολεμικών πλοίων, 250 αεροσκαφών και 10.000 οχημάτων. 

ΑΠΟ https://www.naftemporiki.gr/story 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη ΑΒΜ (Anti- Ballistic Missile Treaty) ανάγκασε τη Ρωσία να στραφεί σε προηγμένα πολυηχητικά (hypersonic- με ταχύτητα πενταπλάσια του ήχου και άνω) όπλα, και πλέον διαθέτει οπλικά συστήματα που δεν έχει κανείς άλλος, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το RT, ο Πούτιν είπε το Σάββατο ότι η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη του 1972 ήταν μια απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, με κίνδυνο τον «εκμηδενισμό» του πυρηνικού της οπλοστασίου, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μόσχα να σχεδιάσει πολυηχητικά όπλα «που δεν έχουν όμοια», καθώς έπρεπε να διατηρήσει τη στρατηγική ισορροπία με την Ουάσινγκτον.

«Η απόσυρση των ΗΠΑ από την ΑΒΜ το 2002 ανάγκασε τη Ρωσία να αρχίσει την ανάπτυξη πολυηχητικών όπλων» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας μέσω βίντεο στον Γκέρμπερτ Γεφρέμοφ, μηχανικό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό μιας σειράς πυραυλικών συστημάτων για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η συνθήκη αυτή είχε συμβάλει στην ισορροπία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ ως το 2002. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, η απόσυρση των ΗΠΑ απείλησε να τη μεταβάλει, καθώς οι ΗΠΑ ανέπτυξαν «ασπίδες» αντιπυραυλικής/ αντιβαλλιστικής άμυνας, σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν η Ρωσία δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε αυτό που εκλαμβανόταν ως μια νεοεμφανιζόμενη απειλή, ενώ παράλληλα έπρεπε να συμβαδίσει και σε άλλους τομείς, όπως τα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας, οι διηπειρωτικοί πύραυλοι κ.α. Κατά τον Ρώσο πρόεδρο η ανάγκη αυτή πάντα έφερνε τη χώρα σε «δύσκολη και επικίνδυνη θέση», καθώς σε κάποιες περιπτώσεις «απειλούμασταν μα δεν είχαμε τίποτα για να απαντήσουμε».

Ο Πούτιν επαίνεσε τη συμβολή του Γεφρέμοφ στην ανάπτυξη πολυηχητικών όπλων, παρομοιάζοντας με το σοβιετικό πυρηνικό πρόγραμμα των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Όπως ισχυρίστηκε, οι σύγχρονες εξελίξεις στην πολυηχητική τεχνολογία φέρνουν τη Ρωσία σε πλεονεκτική θέση. «Αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας, η Ρωσία κατέχει τα πιο σύγχρονα είδη όπλων, που είναι πολλές φορές ανώτερα σε ισχύ, ταχύτητα και ακρίβεια από τα προηγούμενα και τα υπάρχοντα» πρόσθεσε.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη χώρα που ανέπτυξε και έθεσε σε υπηρεσία πολυηχητικό όπλο, το Avangard. Άλλα όπλα, όπως ο πύραυλος Kinzhal και ο πύραυλος Zircon, είναι σε στάδια δοκιμών ή ανάπτυξης. Επίσης, σχεδιάζεται ένας αναχαιτιστικός πύραυλος που προορίζεται για κατάρριψη εχθρικών όπλων υψηλών ταχυτήτων.

+++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.